Cheie de Bolta din polistiren extrudat

Cheia de boltă reprezintă elementul din vârful unui arc arhitectural, initial fiind elementul de susținere al întregii structuri. Arcurile arhitecturale construite fără un element central de îmbinare de tipul cheii de boltă se numesc arcuri false.  La ancadramentele din polistiren s-a preluat denumirea de cheie de bolta, pentru piesa plasata in partea de sus, la mijocul geamului pentru arcade si nu numai. Nu mai are functie de sustinere sau imbinare, a ramas doar un element de decor care evidentiaza rafinamentul proprietarului cladirii. Prezinta o eficienţă ridicată la montaj comparativ cu sistemele clasice de finisare. 
Pot sa aiba forme diverse, incepand cu un dreptunghi (trapez), pana la forme sculptate, complex si frumos elaborate. Le livram gata finisate, ambalate in cuti de carton, foarte rezistent. Dupa aplicare mai trebuie doar acoperite cu un strat de vopsea pentru faţade. Elemente cu greutate scazuta, se pot aplica si peste termosistemul din polistiren. Le producem in doua moduri din punct de vedere al montajului. Pot fi montate cu intreruperea continuitatii baghetei de ancadrament sau pot fi decupate dupa forma baghetei, astfel incat permit o aplicare peste bagheta, oricand dupa finalizarea montajului. Se preteaza pentru decorarea construcţiilor noi, precum şi reabilitarea sau restaurarea cladirilor vechi.

 

 

2 comentarii la „Cheie Bolta

  • 24/01/2019 la 10:43
    Legătură permanentă

    Foarte rapid se lucreaza cu aceste chei de bolta. Faptul ca sunt decupate dupa forma profilului peste care se monteaza este o idee geniala. Santierul a durat doua zile, asa mai merge, nu mai e stresant. In ’98, nasul a refacut exteriorul casei si a aplicat muluri din tencuiala si ghips. A durat aproape trei luni, era tot nervos. Nu a iesit asa frumos ca la mine, acuma vrea sa le dea jos si sa le faca din polistiren.

    Răspunde
  • Pingback:Modificare preț ocart cu SQL phpMyAdmin - Vocea Blajului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *