Arduino Mega 2560 este o placă de dezvoltare cu microcontroler bazată pe Atmega2560. Aceasta ofera mai mult spațiu de memorie și  pini I/O în comparație cu alte placi . Pune la dispozitie 54 de pini digital I / O și 16 pini analogi încorporați pe placă care fac aceasta placa foare practica la multe aplicatii.
Din cele 54 de intrări / ieșiri digitale, 14 sunt utilizate pentru PWM . De asemenea sunt disponibili 16 pini analogici. Tactul de lucru este dat de un oscilator cu cristal de cuart, cu frecvența de 16 MHz. Pentru programarea placii este disponibil un port usb, cu ajutorul caruia se conecteaza direct la calculator. Placa se poate alimenta in trei moduri, prin cablu usb sau direct pe pini cu tensiunea de 5V, sau printr-un conector montat pe placa. Sunt versiuni mini care nu au mufa de alimentare pe placa. Tensiunea de alimentare prin conector este in limitele 6 – 20 volti. Intensitatea pe pin trebuie limitata la cel mult 40 mA. Se pot alimenta senzori si alte circuite cu tensiunea de 3,3 V, cu intensitatea de maxim 50 mA.

   Memoria disponibila este de 256 kb, din care 8 KB pentru bootloader.

Arduino Mega este special conceput pentru proiectele care necesită circuite complexe și mai mult spațiu de memorie. Cele mai multe dintre proiectele electronice pot fi realizate destul de bine de alte placi disponibile pe piață, ceea ce face ca Arduino Mega mai puțin frecvente pentru proiecte obișnuite. Cu toate acestea, există unele proiecte realizate exclusiv de Arduino Mega, cum ar fi realizarea de imprimante 3D sau controlul a mai multor motoare, datorită capacității sale de a stoca mai multe instrucțiuni în memoria de cod și un număr mare de pinii I / O digitali și analogi.

Placa dezvoltare Arduino Mega

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *